Integritetspolicy - GDPR

Dataskydd - GDPR, personuppgifter & allmänna villkor samt Cookies

 

WHEELZONE AB behandlar personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Du samtycker till detta när du besöker vår webbsida och beställer.

Här förklarar vi vad vi gör med dina uppgifter:

 

Vi använder informationen endast för det ändamål som krävs.

Vi samlar inte in och lagrar inte information som inte är nödvändig för det ändamål som angetts.

Vi kommunicerar tydligt hur personuppgifter samlas in, lagras och används och ser till att berörda personers rättigheter tillgodoses.

Vi tillser att behandling av personuppgifter är spårbar och att vi eller våra personuppgiftsbiträden ansvarar för behandlingen.

Vi tillser att personuppgifter är tillgängliga på det sätt vi har angett.

Vi tillser att personuppgifter inte till följd av vårdslöshet eller uppsåt raderas eller förändras.

Om du har frågor eller om du motsätter dig hur vi behandlar dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på vår e-postadress info@wheelzone.se 

 

Vilka personuppgifter samlar WHEELZONE AB in?

Personnummer

Telefon

IP nummer

Epost

Namn & Efternamn

Adress

Bilens reg.nr

 

Varför samlar ni in dessa uppgifter och i vilket syfte?

 

Vi samlar in dina personuppgifter för att kunna leverera din beställning. Endast nödvändiga uppgifter samlas in för att kunna leverera varorna till dig. Vi samlar även in uppgifter för garantiärenden som rör din beställning.

 

Förklaras nedan:

Personnummer samlar vi in för att kunna erbjuda dig som kund säkra och personliga betalningsalternativ så som faktura, kort och delbetalning.  Vi tar även ditt personnummer för framtida garantiärenden. Du samtycker till detta när du handlar hos oss.

 

Telefonnummer samlar vi in för att kunna kontakta dig vid ärenden som rör din beställning samt avisera din försändelse.

 

IP nummer samlar vi in för att skydda dig och oss själva mot internet bedrägerier.

 

E-post samlar vi in för att ha möjligheten att e-posta dig en orderbekräftelse samt kontakta dig vid ärenden som rör din beställning.

 

Namn och efternamn samlar vi in för att kunna skicka varorna och skapa ett personligt kvitto. Vid val av upphämtning samlar vi in detta för att du ska kunna identifiera dig vid kontakt med WHEELZONE AB.

 

Adress samlar vi in för att kunna leverera dina beställda varor. Väljer du att hämta dina produkter hos oss samlar vi fortfarande in din adress för att vid behov skicka kompletterande varor/delar.

 

Bilens registreringsnummer samlar vi in för att säkerställa passform som rör din beställning. Exempelvis att fälgar, däck & tillbehör passar bilen.

 

Viktigt att veta:

Det är du själv som godkänner om vi får ta del av dina personuppgifter. Vi kan dessvärre inte processa ditt ärende om du inte godkänner villkoren.  Du godkänner villkoren i samband med köp på WHEELZONE AB. Har du godkänt villkoren och vill dra tillbaka godkännandet så kan du mejla dataskyddsansvarig info @ wheelzone.se och be om att få dig raderad ur våra system.

 

FAQ

 

Hur länge lagrar ni mina uppgifter?

 

Vi samlar in dina uppgifter upp till 24 månader. Detta beräknas från och med den dagen du gör din senaste beställning. Vi samlar in dina uppgifter för att hjälpa dig vid framtida problem söm rör din beställning. Vill du få uppgifterna raderade kontaktar du oss på info @ wheelzone.se eller ring vår kundtjänst på 0700 46 01 46.

 

Vart lagrar ni mina uppgifter?

 

Vi lagrar dina uppgifter i en säker och krypterad databas där endast vi på WHEELZONE AB kan ta del av dina personuppgifter. När du beställer online lagras dina uppgifter hos Svea Ekonomi AB vid köp med Faktura/Delbetalning, Dibs Payment vid köp med kortbetalning och WHEELZONE AB. Du kan när som helst be om att få dina uppgifter raderade genom att kontakta oss på e-post info @ wheelzone.se

 

Jag vill att ni tar bort mina uppgifter hur gör jag?

 

Du kontaktar dataskyddsansvarig på WHEELZONE AB och ber om att få dina uppgifter raderade. Kontakt sker per e-post:  info @ wheelzone.se

 

Jag vill ändra den informationen ni har om mig, hur gör jag?

 

Du kontaktar dataskyddsansvarig info @ wheelzone.se och ber om att få dina uppgifter ändrade enligt önskemål.

 

Jag vill ta del av den informationen ni har registrerat om mig:

Du kontaktar info @ wheelzone.se eller ring oss på 0700 46 01 46  och ber om att få det.

 

Jag har skrivit in mig på ert nyhetsbrev men vill inte vara kvar, hur gör jag?

Det är väldigt enkelt! Maila info @ wheelzone.se så tar vi genast bort dig inom 72timmar.

 

Vi använder SSL som skyddar trafiken mellan dig och oss:

Som skydd på webben används SSL-protokoll (Secure Sockets Layer). SSL möjliggör stark kryptering av förbindelsen mellan användarens webbläsarprogram och webbservern. Krypteringen skyddar datatrafiken på så sätt att utomstående inte kan komma åt konfidentiella uppgifter genom att följa upp förbindelsen.

 

Vilka får ta del av mina uppgifter?

WHEELZONE AB

Svea Ekonomi AB eller Dibs Payment

DHL eller Bring/Bussgods

 

 

Bra och viktiga länkar som förklarar GDPR (Dataskyddsreformen)

https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/

https://www.eugdpr.org/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Allm%C3%A4nna_dataskyddsf%C3%B6rordningen

 

Cookies

När du besöker WHEELZONE AB samlar vi information om allt som görs på vår webbplats.  Vi använder denna information för att förbättra och säkerställa din användarupplevelse.

Här kan du läsa om vilken information vi samlar in, hur vi behandlar denna information, vad vi gör med den, vem som har tillgång till den och hur du kan kontakta oss gällande vår cookie- och sekretesspolicy.

 

När vi samlar information görs det inom ramarna för den befintliga lagstiftningen. Dina personuppgifter som samlas in sker i enlighet med GDPR & Personuppgiftslagen.

 

WHEELZONE AB detekterar automatiskt IP-adress och data när du flyttar mellan olika sidor och tjänster på vår sida.  Om du loggar in eller prenumererar på vårt nyhetsbrev registrerar vi det.

 

Vi använder analysverktyg som Google Analytics som hjälper oss att samla in statistik om vad du gör på vår webbsida. Detta med hjälp av:

  • Cookies
  • Genom att användarna själva tillhandahåller information (t.ex. vid prenumeration på vårt nyhetsbrev)

 

Vad är en cookie?

När du besöker WHEELZONE AB lagras cookies på din dator.  En cookie är en liten textfil som lagras i din webbläsare för att känna igen din dator vid nästa besök.  Ingen personlig information lagras i våra cookies.

Nästan alla webbplatser använder cookies.  De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras.

 

Informationen i dina cookies skickas mellan din webbläsare och en webbserver och inkluderar information om användarinställningar, inloggning samt hur webbplatsen används.

 

Hur undviker jag cookies?

Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas.

 

Tänk på att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktioner på WHEELZONE AB www. wheelzone.se  som inte kommer att fungera för dig.

 

 

Firefox

Besök följande guide: https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored

 

Internet Explorer

Besök följande guide: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

 

Google Chrome

Besök följande guide https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv

 

Safari

Besök följande guide https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=sv_SE

 

Vad används cookies till på WHEELZONE AB?

För att avgöra vilka som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att skapa demografisk och användarrelaterad statistik.  Detta ger oss möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares önskemål och intressen.  Nedan beskrivs syftena för de cookies som används på WHEELZONE AB

 

Cookies från tredje part

WHEELZONE AB använder en rad tjänster från tredje part på våra webbsidor.  Ibland använder även dessa tjänster cookies.  Du kan välja att ej acceptera cookies från tredje part i din webbläsare genom att blockera hela Cookie användandet.

 

Bland annat används cookies från tredje part för att samla in statistik om dina besök hos WHEELZONE AB; i sådant fall använder vi cookies för att t.ex. få veta vilka webbplatser du besöker och hur länge du besöker dem.  I detta fall använder vi systemet Google Analytics från Google. https://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

WHEELZONE AB samarbetar också med företag för att förbättra vår online-marknadsföring för att säkerställa att du endast ser relevanta annonser.

 

I detta sammanhang använder vi exempelvis följande leverantörer:  Facebook, Instagram och Google.

WHEELZONE AB innehåller komponenter från tredje part som t.ex. "Facebook-rekommendation",  "Facebook-gilla" ”Instagram” och "Google+".  Dessa komponenter från tredje part innebär att ägaren till tredjepartskomponenten, t.ex. Facebook, Instagram eller Google, tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress, vilka sidor du besöker hos WHEELZONE AB och liknande.  Den behandling som ägaren till tredjepartskomponenten gör ligger utanför vår kontroll och rör endast dig och ägaren till tredjepartskomponenten.

WHEELZONE AB använder sig av dessa komponenter för att kunna länka direkt till våra sociala mediewebbplatser och därmed säkerställa en smidig navigation för dig som kund.

 

Funktionalitet

Hos WHEELZONE AB finns det ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på åtskilliga delar av WHEELZONE AB.  Dessa är de cookies som lagras när du loggar in på WHEELZONE AB lagras för att hålla ordning på innehållet i din kundvagn, dina favoriter osv.

 

Användning av personlig information

Känslig personlig information yppas aldrig för tredje part såvida du inte uttryckligen samtyckt, och vi samlar aldrig in personlig information såvida inte du själv har angett denna information när du gjort en beställning, deltagit i en enkät eller liknande.  Information samlas in om namn, adresser, postnummer, mejladresser, kön, ålder, intressen, åsikter och kännedom om olika ämnen.

 

Personlig information används för att implementera den tjänst för vilken informationen samlas in. Informationen används också för att lära känna dig och andra användare av webbplatsen bättre. Denna användning kan inkludera studier och analyser i syfte att förbättra och effektivisera vår och våra leverantörers marknadsföring, våra produkter, tjänster och tekniker samt för att visa innehåll som är anpassat efter dina intressen och hobbys.

 

Kontakt rörande persondata

Om du vill få tillgång till den information vi har om dig, är du välkommen att kontakta oss på: info @wheelzone.se Om felaktiga data har registrerats eller om du har några andra invändningar, kan du ta kontakt på samma sätt.  Du har rätt att få se vilken information om dig som är registrerad, och du kan invända mot registreringen enligt personuppgiftslagen.

 

Skydd av persondata

Lagstiftningen kräver att din personliga information ska förvaras på ett säkert och konfidentiellt sätt.  Vi lagrar din personliga information på servrar med höga säkerhetsnivåer som är placerade i kontrollerade anläggningar, och vår säkerhet kontrolleras regelbundet för att avgöra huruvida användarinformationen hanteras på ett säkert sätt, alltid med strikt hänsyn till dina rättigheter som användare.  Vi kan dock inte garantera 100 % säkerhet för dataöverföringar via Internet.  Det innebär att det kan finnas en risk att andra obehöriga parter får åtkomst till information när data skickas och lagras på elektronisk väg.  Därmed skickar du din personliga information på egen risk.

 

Personlig information raderas eller anonymiseras när det syfte som den samlades in för upphör.

Internets snabba utveckling innebär att det ibland kan bli nödvändigt att ändra vår behandling av persondata.  Därmed förbehåller vi oss rätten att uppdatera och ändra dessa riktlinjer för behandling av personaldata.  Om vi gör detta, kommer vi självklart att korrigera datumet för "senast uppdaterad" nertill på webbsidan.  Vid omfattande ändringar kommer vi att meddela dig med ett synligt meddelande på våra webbplatser.

 

Du har rätt att klaga på behandling av information och data som rör dig.  Klagomål skickas till Datainspektionen.